Josip Teskera Europski viceprvak U21

Josip Teskera Europski viceprvak U21

Josip Teskera (TK Div Knin, -54 kg) osvojio je srebrnu medalju na Europskom ...

U21 tekvondo prvenstvu koje se održava u Tallinum Teskera je do finala došao nakon pet borbi u kojima je slavio, a onda ga je u finalu sa 11-8 svladao Turčin Polat Gorkem.

Put do srebra bio vrlo trnovit za Josipa. Njegova kategorija, ona do 54 kilograma, bila je najbrojnija i na borilište je morao čak šest puta. Redom su padali Francuz Mathis Alesio Capolini (25:5), Ukrajinac Ilya mikulin (23:1), Turčin Omer Abdullah Yarli (22:13), Talijan Andrea Conti (13:11) te u polufinalu Grk Konstantinos Dimitropoulos (16:15). Tek ga je u finalu zaustavio turski predstavnik Gorkem Polat (8:11).

Head kick Josip Teskera

"Osim Splita, u Tallinu se i Knin potvrdio kao grad koji prozvodi tekvondaške medaljaše za najveću scenu. Tako je europskim mlađeseniorskim doprvakom (U-21) postao Josip Teskera (54 kg), momak iz radionice Dragana Pinjuha, trenera muške kadetske reprezentacije ali i glavnog trenera kninskog Diva, kluba u kojem je poniknula i olimpijska pobjednica Matea Jelić".Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/.../knin-ima-jos-jednu-sportsku... - m.vecernji.hr