Nika Dodik i Lana Sigut zlate na Croatia Openu 2023.

Nika Dodik i Lana Sigut zlate na Croatia Openu 2023.

U prekrasnoj atmosferi dvorane Sutinska Vrela u Zagrebu, jučer i danas održava se jedan od najvažnijih događaja u svijetu borilačkih vještina - tradicionalni Croatia Open 2023. Ovaj međunarodni turnir okuplja preko 750 natjecatelja i više od 200 službenih osoba iz 47 država svijeta, što ga čini izuzetno značajnim događajem u svijetu borilačkog sporta.

Croatia Open 2023 ima status G-1 / E1 turnira, što znači da će najuspješnijim natjecateljima donijeti vrijedne bodove na svjetskoj i Europskoj rang listi. Ovogodišnji turnir je posebno obilježen sudjelovanjem natjecatelja iz raznih dijelova svijeta, čime se potvrđuje ugled i prestiž ovog natjecanja.

Iznimno je važno napomenuti da su članovi "DIV KNIN" kluba također bili među sudionicima ovog prestižnog turnira.
Unatoč izostanku najtrofejnijeg divovca Josipa Teskere, koji se u subotu vratio s Grand Prix turnira iz Kine, natjecatelji iz Div-a su se iznimno istaknuli.

Nika Dodik, koja je već pokazala svoj veliki potencijal osvajanjem zlatnih medalja na turnirima u Beogradu i Tirani, ponovno se dokazala i osvojila zlato treće zlato u kategoriji juniorki do -44 kg. Ova mlada sportašica pokazuje izvanredan talent i obećava svijetlu budućnost u svijetu taekwondo-a.

Lana Sigut je također zasjala na turniru osvojivši zlatnu medalju u kategoriji kadetkinja do -59 kg s nizom od 3 pobjede. Njezina izvanredna izvedba svakako zaslužuje posebno priznanje.

Unatoč odličnim nastupima Nika i Lane, Anamarija Mikulić i Petra Lea Jelić, također članice Div-a, su se u borbi za medalju zaustavljene u drugom kolu, gdje su morale zadovoljiti sa 5. mjestom. Unatoč tomu, njihovi iznimni napori i predanost sportskom duhu zaslužuju veliko priznanje.

Croatia Open 2023. dokazuje da hrvatski borci imaju što ponuditi svjetskoj borilačkoj sceni, a divovci su još jednom potvrdili svoj izvanredan talenat i posvećenost ovom izazovnom sportu.

Čestitke svim sudionicima, a posebno onima koji su se istaknuli svojim izvanrednim rezultatima.

Za dodatne informacije i rezultate, molimo posjetite službenu web stranicu Croatia Open 2023.